Lektura i redaktura

Čitajući reklamne materijale, dnevne novine, internetske stranice… pa čak i ugovore i izvještaje, zasigurno ste uočili jezične pogreške kao što su: pogrešno napisano veliko i malo slovo, č/ć, ije/je/e/i; nepravilan red riječi; neodgovarajuću i/ili nepotrebnu upotrebu stranih riječi; netočnu interpunkciju; nepotrebne i/ili neprikladne digresije; nedosljednost u izlaganju i sl. Pogreške poput ovih ostavljaju loš dojam i vrlo je važno izbjeći ih. Naši će vam stručnjaci pomoći da iz svojih tekstova uklonite ovakve i slične nedostatke kako bi ste se predstavili u što boljem svjetlu.

REDAKTURA teksta, osim potrebnog pravopisnog, gramatičkog i leksičkog uređenja teksta, podrazumijeva provjeru stručnog nazivlja odnosno općenitu primjerenost uzusima struke kao i potrebno uređenje (ponovno pisanje) cijelih rečenica u svrhu stvaranja smislene i dosljedne jezične cjeline.

LEKTURA I KOREKTURA teksta obuhvaćaju ispravljanje pravopisnih i gramatičkih pogrešaka te leksika. Pri obavljanju lekture provode se i korekturni zahvati – uklanjanje zatipaka i interpunkcijskih pogrešaka.

Grafička obrada teksta
Dokumenti kao što su priručnici, upute za uporabu, katalozi ili prezentacije često nam pristižu na prijevod i lekturu u već zadanom formatu koji je potrebno očuvati.

Obrada slika, tablica, dijagrama i drugih netekstualnih elemenata uz odgovarajuću je softversku podršku, znanje i iskustvo naših prevoditelja i lektora, standardni dio naše cjelovite jezične usluge.

Budite sigurni da ćemo vam, kada je riječ o grafičkoj obradi, isporučiti dokument u formi u kakvoj smo ga i zaprimili.

potvrda-o-lekturi
Jer lektura je važna…

POTVRDA O LEKTURI

Svim učenicima, studentima i diplomantima izdajemo potvrdu o lekturi za radove koje smo im lektorirali, a potpisuje ju diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti s višegodišnjim lektorskim iskustvom.

Zatražite ponudu
× Pitajte nas što Vas zanima!